Before & After: A Garage Turned Summer House in Sweden by

Issue 35 · The Last Gasp of Summer · August 29, 2012

Before & After: A Garage Turned Summer House in Sweden

Issue 35 · The Last Gasp of Summer · August 29, 2012

Lotta and Henry Imberg, the husband/wife team behind Imberg Arkitekter, turned a garage for tanks and military vehicles into a summer home overlooking the sea on Furillen, an island off the northeast coast of Gotland. With open sea breezes, ceiling fans need not apply.

Images via Imberg Arkitekter.

Garage-Summer-House-Furillen-Gotland-Imberg-Arkitecter-Remodelista

Above: The large doors originally made for vehicles are perfect for channeling the sea breezes.

Garage-Summer-House-Furillen-Gotland-Imberg-Arkitecter-Remodelista

Above: Simple partitions erected around the timber columns divide the space.

Garage-Summer-House-Furillen-Gotland-Imberg-Arkitecter-Remodelista

Above: The length of the kitchen wall has been tiled over.

Garage-Summer-House-Furillen-Gotland-Imberg-Arkitecter-Remodelista

Above: Copper tubing holds this light fixture in place.

Above: The only color in the architecture speaks of sky and sea.

Garage-Summer-House-Furillen-Gotland-Imberg-Arkitecter-Remodelista

Above: While the rough concrete floors and walls of the garage remain, the architects created a concrete wainscot by applying plywood panels above.

Garage-Summer-House-Furillen-Gotland-Imberg-Arkitecter-Remodelista

Above: A summer picnic and a view of the ocean.

Above: A rendering of the exterior, post-remodel.

Above: The garage before the renovation.

N.B. Always obsessed with anything Swedish, like us? See 307 images of Swedish Cottages in our Gallery of rooms and spaces.



Contributions
Have an opinion? Care to comment? We'd love to hear what you have to say.