ISSUE 4  |  Chinese New Year

Super Sense Spa in Shanghai

January 28, 2014 7:00 PM

BY Julie Carlson

Share This:

In their design for Super Sense Spa in Shangai, KUU architects looked to Shanghai’s past, preserving the integrity of the 1930s space while adding hints of modernity. Located in a three-and-a-half-story townhouse in the shopping district of Shanghai, the spa features rough and refined elements: “The interior experience of the spa is at once intimate and rich, made with colors and textures that are not typically found in a spa,” say the architects, “but reminds one of both the old Shanghai world and a possible future one.”

Photos by Jeremy San via Arch Daily.

Above: According to the architects, “We kept the facade of the building simple, rough, and dull-colored to contrast with the over-abundant visual effects of its neighbors along the street.”

Above: Products are arrayed in a white chamber with a dramatic arched entrance. The walls are painted with emulsion paint applied over rough plaster.

Above: The room has whitewashed brick walls and exposed rafters.

Above: Ancient meets modern: a treatment room with minimalist fixtures.

Above: A dimly lit, Zen-like space with treatment tables for two. 

Above: The architects left the old timber ceiling rafters partially exposed.

Above: Arched doorways and rough plaster are repeating motifs.

To see more of KUU Architects’ work, go to Revolution Road: An Architect-Designed Compound in Shanghai.