Architect Visit: Live/Work Loft by Slant Studio by

Issue 29 · Kitchen Décor · July 23, 2009

Architect Visit: Live/Work Loft by Slant Studio

Issue 29 · Kitchen Décor · July 23, 2009

Designed by (and for) the principals of Slant Studio, this renovated warehouse in Emeryville, CA, incorporates a family living loft with commercial office space. The architects gutted the building, retaining the brick walls and exposed wood trusses and created an industrial feel with fabricated steel assemblies such as the stair and kitchen counter. Much of the furniture is vintage, including the stainless steel cabinets adjacent to the kitchen, which were found at a navy-surplus warehouse.

Slant Studios Loft 6

Slant Studios Loft 4

slant-kitchen-2.jpg

Above: The kitchen island's fabricated steel frame incorporates pivoting stools recycled from a junior high school shop (the unfortunate victim of budget cuts). The countertop is fiber-cement labtop.

Slant Studios Loft 2

Slant Designs Loft Foyer

Slant Designs Loft Bath

Slant Studios Bath Detail

Slant Designs Loft Bedroom

Slant Studios

Above: One of the office spaces.



Contributions
Have an opinion? Care to comment? We'd love to hear what you have to say.