A Minimalist Ski Resort in Sweden by

Issue 50 · Saint Lucia · December 10, 2012

A Minimalist Ski Resort in Sweden

Issue 50 · Saint Lucia · December 10, 2012

Leave it to the Swedes to devise a minimal ski retreat, clinging to the steep Osthang cliff and overlooking dramatic mountain peaks.

Daniel Fagerberg Arkitekter designed a compound of four buildings, divided in three apartments, based on an iconographic interpretation of the traditional loft shed. The buildings are constructed of cross-laminated timber with fir paneling—a modern version of old timber houses. Photos by Peder Sundstrom via ArchDaily.

Above: The simple, unadorned facade is punctuated by a bright red door.

Above: Another entryway to the complex features a recessed entryway painted red.

Above: A detail of the red-painted entryway.

Above: A view of the double-height living room.

Above: Built-in seating offers views of the surrounding countryside.

Above: The dining area looks over the snowy landscape.

Above: Dark-stained natural flooring contrasts with the white cabinetry.

Above: The simple bedrooms feature a bare minimum of furnishings.

Above: Furnishings are simple and austere.

N.B. On the search for more Scandinavian architecture? See 52 images of Scandi Exteriors in our Gallery of rooms and spaces.



Contributions
Have an opinion? Care to comment? We'd love to hear what you have to say.