Icon - Arrow LeftAn icon we use to indicate a rightwards action. Icon - Arrow RightAn icon we use to indicate a leftwards action. Icon - External LinkAn icon we use to indicate a button link is external. Icon - MessageThe icon we use to represent an email action. Icon - Down ChevronUsed to indicate a dropdown. Icon - CloseUsed to indicate a close action. Icon - Dropdown ArrowUsed to indicate a dropdown. Icon - Location PinUsed to showcase a location on a map. Icon - Zoom OutUsed to indicate a zoom out action on a map. Icon - Zoom InUsed to indicate a zoom in action on a map. Icon - SearchUsed to indicate a search action. Icon - EmailUsed to indicate an emai action. Icon - FacebookFacebooks brand mark for use in social sharing icons. flipboard Icon - InstagramInstagrams brand mark for use in social sharing icons. Icon - PinterestPinterests brand mark for use in social sharing icons. Icon - TwitterTwitters brand mark for use in social sharing icons. Icon - Check MarkA check mark for checkbox buttons.
You are reading

An Artist at Home in London, Family Included

Search

An Artist at Home in London, Family Included

August 5, 2013

For an artist and his wife, a warehouse building in south London was the perfect live/work space—until their family expanded by one. The couple worked with London architect Dingle Price to create, as Price says, “a more formal inhabitation.”

The architects began by stripping the interior and subdividing the space into equal parts: a two-story living area and a double-height studio space. Working with the warehouse’s existing mix of materials—white plaster and unfinished pine floorboards—the architects created a staircase and cabinetry to harmonize with the whole.

Photography by Ioana Marinescu courtesy of Dingle Price Architects.

the two story house&#8\2\17;s front facade, or the dividing wall of the war 12
Above: The two-story house’s front facade, or the dividing wall of the warehouse, overlooks the studio space as if it was a small piazza or garden.
the residence can be entirely or partially closed off from the studio as desire 13
Above: The residence can be entirely or partially closed off from the studio as desired. As the architects describe, “opening the doors and shutters reveals scenic views across the internal landscape.” North-facing skylights fill the studio with natural light.
just past the paneled wall of white painted pine boards is the family&#8\2\ 14
Above: Just past the paneled wall of white painted pine boards is the family’s kitchen.
the kitchen color palette is a reflection of the coexistance of the artist& 15
Above: The kitchen color palette is a reflection of the coexistance of the artist’s paintings with the plaster and pine warehouse.
&#8\2\20;the design draws on the symmetrical character of the existing buil 16
Above: “The design draws on the symmetrical character of the existing building to provide a series of interconnected rooms of varied scale and proportion.”
one of the two bedrooms upstairs; each room with a window that opens out onto p 17
Above: One of the two bedrooms upstairs; each room with a window that opens out onto paintings in progress.
a series of tan colored rice paper lanterns, a red mobile, and subtle groupings 18
Above: A series of tan-colored rice paper lanterns, a red mobile, and subtle groupings of gallery frames are the only decor required.

See more studio visits like this one in Marianna Kennedy, London’s Sorceress of Color and Cold Press Gallery in Norfolk.

(Visited 159 times, 1 visits today)
You need to login or register to view and manage your bookmarks.

Frequently asked questions

What is the Renovated Warehouse Studio House?

The Renovated Warehouse Studio House is a residential property in London designed by Dingle Price Architects. It was renovated from an old warehouse and converted into a beautiful living space that also doubles as a studio for a painter.

Where is the Renovated Warehouse Studio House located?

The Renovated Warehouse Studio House is located in London, UK.

Who designed the Renovated Warehouse Studio House?

The Renovated Warehouse Studio House was designed by Dingle Price Architects, a London-based architecture firm.

What was the building before it was renovated into a house?

The Renovated Warehouse Studio House was originally an old warehouse before it was converted into a residential property.

Who is the Renovated Warehouse Studio House designed for?

The Renovated Warehouse Studio House was designed for a painter who needed a living space that would also serve as a studio.

What is the concept behind the design of the Renovated Warehouse Studio House?

The design concept behind the Renovated Warehouse Studio House was to create a flexible living space that could also be used as a studio. The architects also wanted to preserve the industrial character of the original building while incorporating modern materials and finishes.

What are some of the notable features of the Renovated Warehouse Studio House?

Some of the notable features of the Renovated Warehouse Studio House include its double-height living room, mezzanine level, steel staircase, and large windows that let in plenty of natural light. The house also has a minimalist yet cozy feel, with sleek white walls and warm wood accents.

Is the Renovated Warehouse Studio House available for rent or purchase?

It is not mentioned in the article whether the Renovated Warehouse Studio House is available for rent or purchase.

Have a Question or Comment About This Post?

Join the conversation

v5.0