Icon - Arrow LeftAn icon we use to indicate a rightwards action. Icon - Arrow RightAn icon we use to indicate a leftwards action. Icon - External LinkAn icon we use to indicate a button link is external. Icon - MessageThe icon we use to represent an email action. Icon - Down ChevronUsed to indicate a dropdown. Icon - CloseUsed to indicate a close action. Icon - Dropdown ArrowUsed to indicate a dropdown. Icon - Location PinUsed to showcase a location on a map. Icon - Zoom OutUsed to indicate a zoom out action on a map. Icon - Zoom InUsed to indicate a zoom in action on a map. Icon - SearchUsed to indicate a search action. Icon - EmailUsed to indicate an emai action. Icon - FacebookFacebooks brand mark for use in social sharing icons. Icon - InstagramInstagrams brand mark for use in social sharing icons. Icon - PinterestPinterests brand mark for use in social sharing icons. Icon - TwitterTwitters brand mark for use in social sharing icons. Icon - Check MarkA check mark for checkbox buttons.
You are reading

Dark Shadows: The Bedford in Williamsburg

Search

Dark Shadows: The Bedford in Williamsburg

Francesca Connolly June 22, 2012

The brutal heat in NYC is making us want to retreat into a cool, dark, cavelike space; that’s where the Bedford in North Williamsburg, Brooklyn, comes in. The owners describe the restaurant’s interiors as embodying “the shadowy lightness of a moonlit schoolhouse, while the rear bar area captures the dark brooding of the witching hour.”

Daddo Bogich and Merle Chornuk were inspired by 1990s London gastropubs when they opened the Bedford in the premises of a massive former garage. The duo (both are musicians) are “fiercely dedicated to eclectic food and music,” as they say. On Thursdays to Sundays, they’ve got DJs on hand playing post-punk tunes to accompany the American gastropub fare; for more information, go to the The Bedford.

Above: In the Bedford’s dining room, designer Crystal Taylor used movie spotlights as lighting; the floors are reclaimed farm wood.

Above: The tables are vintage field desks used during the Korean War.

Above L: Crystal Taylor designed and commissioned the benches and chairs. Above R: A music stand holds menus.

Above: The dining spaces have an intentionally schoolroom look.

Above: The ceilings and walls are clad in restored pressed tin painted matte black.

Above: The bar is made from an I-beam and reclaimed door frames.

Above: The bar is stocked with wines from organic and bio-dynamic vineyards.

Above: Pressed tin walls add a historical note.

Above: The entrance is shaded by trees and greenery.

Have a Question or Comment About This Post?

Join the conversation

From our Partners