Icon - Arrow LeftAn icon we use to indicate a rightwards action. Icon - Arrow RightAn icon we use to indicate a leftwards action. Icon - External LinkAn icon we use to indicate a button link is external. Icon - MessageThe icon we use to represent an email action. Icon - Down ChevronUsed to indicate a dropdown. Icon - CloseUsed to indicate a close action. Icon - Dropdown ArrowUsed to indicate a dropdown. Icon - Location PinUsed to showcase a location on a map. Icon - Zoom OutUsed to indicate a zoom out action on a map. Icon - Zoom InUsed to indicate a zoom in action on a map. Icon - SearchUsed to indicate a search action. Icon - EmailUsed to indicate an emai action. Icon - FacebookFacebooks brand mark for use in social sharing icons. Icon - InstagramInstagrams brand mark for use in social sharing icons. Icon - PinterestPinterests brand mark for use in social sharing icons. Icon - TwitterTwitters brand mark for use in social sharing icons. Icon - Check MarkA check mark for checkbox buttons.
You are reading

Before and After: A Victorian Bath Transformed

Search

Before and After: A Victorian Bath Transformed

Julie Carlson June 22, 2012

UK-based Jonathan King chronicles his remodeling adventures in his blog, 47 Park Avenue. We especially like what he and his partner Michael have done with their ensuite bath/bedroom (click through to see the "ghastly" before photos).

Above: Jonathan and his partner, Michael, stripped the wallpaper, painted the walls Great White and the floors in Pitch Black, both from Farrow & Ball. The shower consists of three pieces of white quartz cut to size and mounted onto the walls and one piece of black quartz cut to size with grooves drilled into it for drainage.

Above: A small Victorian step ladder serves as bathing shelf. The bathtub is a French Double-Ended Bath (c. 1870), refinished and painted matte black.

Above: A giant wall-mounted trophy head surveys the scene.

Above: The 1970s aluminum lamp chandeliers are by Sciolari from The French House.

Above: The couple used a vintage map as a headboards.

BEFORE

Above: Jonathan and Michael removed a wall between a smaller bath and bedroom to create one large ensuite space.

Above: Two views of the shower during construction.

Above: The original loo, pre-construction.

Have a Question or Comment About This Post?

Join the conversation

From our Partners