Icon - Arrow LeftAn icon we use to indicate a rightwards action. Icon - Arrow RightAn icon we use to indicate a leftwards action. Icon - External LinkAn icon we use to indicate a button link is external. Icon - MessageThe icon we use to represent an email action. Icon - Down ChevronUsed to indicate a dropdown. Icon - CloseUsed to indicate a close action. Icon - Dropdown ArrowUsed to indicate a dropdown. Icon - Location PinUsed to showcase a location on a map. Icon - Zoom OutUsed to indicate a zoom out action on a map. Icon - Zoom InUsed to indicate a zoom in action on a map. Icon - SearchUsed to indicate a search action. Icon - EmailUsed to indicate an emai action. Icon - FacebookFacebooks brand mark for use in social sharing icons. flipboard Icon - InstagramInstagrams brand mark for use in social sharing icons. Icon - PinterestPinterests brand mark for use in social sharing icons. Icon - TwitterTwitters brand mark for use in social sharing icons. Icon - Check MarkA check mark for checkbox buttons.
You are reading

Home Home in Taiwan: A Rustic Bungalow Converted to a Cozy House Café

Search

Home Home in Taiwan: A Rustic Bungalow Converted to a Cozy House Café

February 5, 2020

How to create a restaurant that feels “just like returning to grandpa’s house?” The owner of this new establishment in Taichung City, Taiwan, began by acquiring a Japanese-style, two-story bungalow—formerly a longstanding residence—and dubbing it Home Home. He commissioned Taichung design studio Big Sense to infuse the house with a combination of familiarity and freshness: this is a grandfather with style. Let’s take a look.

Photography by Hey! Cheese.

The café is sandwiched between an old house and a high-rise and could still be mistaken for a private home. It was formerly closed off from the street; the Big Sense team removed the front gates and &#8
Above: The café is sandwiched between an old house and a high-rise and could still be mistaken for a private home. It was formerly closed off from the street; the Big Sense team removed the front gates and “welcomed everyone with a lot of green plants.” The latticed house signals something new is afoot, and serves as an enclosure for the outdoor dining area. It presents the first of several porthole windows that are an integral part of the remodel.
The Big Sense team went with wood-paneled doors and homey white curtains in the entry.
Above: The Big Sense team went with wood-paneled doors and homey white curtains in the entry.
Mother-in-law&#8
Above: Mother-in-law’s tongue and hanging ferns surround an outdoor dining table shaded by an awning.
The brass front door pulls are made from industrial piping. (For something similar, see DIY: How to Make a Copper Pipe Curtain Rod for $35.)
Above: The brass front door pulls are made from industrial piping. (For something similar, see DIY: How to Make a Copper Pipe Curtain Rod for $35.)
A salvaged window grill is hung in a niche alongside tables for two with  griddles for making Home Home&#8
Above: A salvaged window grill is hung in a niche alongside tables for two with  griddles for making Home Home’s signature breakfast: pancakes that look like mini soufflés. In the market for Windsor chairs? See 10 Easy Pieces: The Windsor Chair Revisited.
The designers largely preserved the interior layout as it was—while introducing upgraded finishes, including terrazzo floors. Wood accents throughout help telegraph coziness.
Above: The designers largely preserved the interior layout as it was—while introducing upgraded finishes, including terrazzo floors. Wood accents throughout help telegraph coziness.
To enlarge the compact spaces, Big Sense exposed the ceiling rafters and painted the roof charcoal gray, which reappears on the circular windows. Thanks to these portholes, the designers note, the rooms have a new connection with each other and the waitstaff can easily keep an eye on things.
Above: To enlarge the compact spaces, Big Sense exposed the ceiling rafters and painted the roof charcoal gray, which reappears on the circular windows. Thanks to these portholes, the designers note, the rooms have a new connection with each other and the waitstaff can easily keep an eye on things.
A long communal table stands in front of an original floor-to-ceiling window. The Crystal Bulb and Pendant lights are by British designer Lee Broom.
Above: A long communal table stands in front of an original floor-to-ceiling window. The Crystal Bulb and Pendant lights are by British designer Lee Broom.
 &#8
Above: “The sunlight in the afternoon deliberately falls on the the gray terrazzo floor,” writes Big Sense.
A playful view from one dining room into the other.
Above: A playful view from one dining room into the other.
Circles meet squares in the bathroom floor tiles. The basin and faucet are by Boffi.
Above: Circles meet squares in the bathroom floor tiles. The basin and faucet are by Boffi.

The café is located at 63 Da He Rd., West District, Taichung City, Taiwan; for more go to Home Home.

For inspiring restaurants around the world, consult our Design Travel archives. Here are three more favorites:

Have a Question or Comment About This Post?

Join the conversation

v5.0