Icon - Arrow LeftAn icon we use to indicate a rightwards action. Icon - Arrow RightAn icon we use to indicate a leftwards action. Icon - External LinkAn icon we use to indicate a button link is external. Icon - MessageThe icon we use to represent an email action. Icon - Down ChevronUsed to indicate a dropdown. Icon - CloseUsed to indicate a close action. Icon - Dropdown ArrowUsed to indicate a dropdown. Icon - Location PinUsed to showcase a location on a map. Icon - Zoom OutUsed to indicate a zoom out action on a map. Icon - Zoom InUsed to indicate a zoom in action on a map. Icon - SearchUsed to indicate a search action. Icon - EmailUsed to indicate an emai action. Icon - FacebookFacebooks brand mark for use in social sharing icons. flipboard Icon - InstagramInstagrams brand mark for use in social sharing icons. Icon - PinterestPinterests brand mark for use in social sharing icons. Icon - TwitterTwitters brand mark for use in social sharing icons. Icon - Check MarkA check mark for checkbox buttons.
You are reading

A Storage Barn in Switzerland, Reimagined

Search

A Storage Barn in Switzerland, Reimagined

June 29, 2012

A foolproof way to make a space seem bigger is to bring in more daylight, but in this case it wasn’t an option: Strict Swiss planning laws forbade architect Matteo Inches from making any modifications to the exterior of this historic farm building, which meant he had to come up with another idea.

If Inches couldn’t modify the exterior walls, nothing was to stop him from completely revamping the interior. After removing all the floors of this four-story storage barn in the historic Swiss village of Vacallo, he created the perception of more space by inserting a double height living room; lending the small 400-square-foot space a greater sense of verticality.

Photography by Tonatiuh Ambrosetti and Daniela Droz.

A Storage Barn in Switzerland Reimagined portrait 3_11
Above: Inches creates a double-height space in the living room to create a sense of loftiness. With a small 400-foot-square floor plate, the spaces would otherwise have felt very enclosed. Plants add an organic feel to the sparsely decorated space.

A Storage Barn in Switzerland Reimagined portrait 3_12

Above: Board-formed concrete floors display the markings of the wood against which they were cast and add a subtle texture to the space.

A Storage Barn in Switzerland Reimagined portrait 3_13

Above: A simple palette of white, black, and gray keeps the feeling of clutter to a minimum.

A Storage Barn in Switzerland Reimagined portrait 3_14

Above: The furnishings are kept to a minimum.

A Storage Barn in Switzerland Reimagined portrait 3_15

Above: Inches designed an office space to fit into the balcony space, which overlooks the double-height living room. The open metal stair and glass wall allow light to pass through.

A Storage Barn in Switzerland Reimagined portrait 3_16
Above: The four-story building was originally a storage barn for a farm. Inches emphasizes the thick walls by insetting the glazing back to the interior wall.

A Storage Barn in Switzerland Reimagined portrait 3_24

Above: The thick 20-inch walls of the historical original structure are apparent in each window opening.

N.B.: Looking for farmhouse inspiration? See 92 images of our favorite barn exteriors and interiors in our new Gallery of rooms and spaces.

Have a Question or Comment About This Post?

Join the conversation

v5.0