Icon - Arrow LeftAn icon we use to indicate a rightwards action. Icon - Arrow RightAn icon we use to indicate a leftwards action. Icon - External LinkAn icon we use to indicate a button link is external. Icon - MessageThe icon we use to represent an email action. Icon - Down ChevronUsed to indicate a dropdown. Icon - CloseUsed to indicate a close action. Icon - Dropdown ArrowUsed to indicate a dropdown. Icon - Location PinUsed to showcase a location on a map. Icon - Zoom OutUsed to indicate a zoom out action on a map. Icon - Zoom InUsed to indicate a zoom in action on a map. Icon - SearchUsed to indicate a search action. Icon - EmailUsed to indicate an emai action. Icon - FacebookFacebooks brand mark for use in social sharing icons. flipboard Icon - InstagramInstagrams brand mark for use in social sharing icons. Icon - PinterestPinterests brand mark for use in social sharing icons. Icon - TwitterTwitters brand mark for use in social sharing icons. Icon - Check MarkA check mark for checkbox buttons.
Search

Hart Wright Architects

San Francisco
Photo: Bruce Damonte

Regions Served

  • San Francisco & Bay Area

Details

Contact

Owner

  • Eliza Hart

Locations

  • 340 Potrero Ave. San Francisco, CA 94103T 415-503-7071

Featured Projects

A Home for Aging in Place, here is the Before

A project that started as a simple plan to install an elevator evolved into an overhaul from the foundation-up. Issues that had plagued the homeowners for three decades melted away while special requests for space, light, and accessibility were the guiding principles of the redesign. Read on to get acquainted with this picturesque, age-in-place sanctuary.

Marin House

This is a 2,100 square foot new residence that replaced a former 1940s workman’s cottage. The owners requested a modern single open kitchen, living and dining area that would open onto the back yard. The narrow lot required the building be two stories.  The second story is smaller and fits under a single gable roof set back from the street. This gable slopes away from the neighbors and minimizes shadows cast by the structure. Exterior materials include aluminum roofing and window system, Western Red Cedar siding, Integral color stucco.

Photo: Eliza Hart

Marin House

The open living dining and kitchen space welcomes in the view to the back yard. Large aluminum sliding doors complete the indoor outdoor feeling.

Photo: David Livingston

Marin House

Doug Fir cabinets and Heath Ceramic tile. The high windows let in the natural light while providing privacy from the close neighbors.

Photo: David Livingston

Marin House

Wood cladding on the ceiling drops down the wall at the stairs. The skylight puts natural light into both levels. Water jet cut steel guardrail.

Photos: David Livingston

Family Together space in San Mateo

In this renovation of a traditional 1950s house in San Mateo, we removed the unnecessary walls to create a flowing kitchen/living/dining space bathed in natural light from added skylights (five in all). The re-worked entry created organized storage areas for school supplies, coats, phones, keys and pet supplies. We also designed and built three custom furniture pieces for the clients.

Photo: David Livingston

Together Space in San Mateo

We vaulted the ceiling and added skylights to increase the open feel and natural light of the dining room. This room is the knuckle connecting all the spaces together.

Photo: David Livingston

Together Space in San Mateo

In the kitchen we added a big skylight over the new island. Beyond is the homework station.

Photo: David Livingston

Modern San Francisco Victorian

This is a remodel of a 1903 Victorian house which had long dark hallways, broken up rooms and no kitchen as far as we could tell. The design provided a spacious functional  kitchen with lots of natural light. We inserted a powder room into an under used hallway, preserved the living areas with their original details and re-configured a bathroom to function in this century.

Photo: David Livingston

San Francisco Victorian

In the kitchen we built an addition but kept the double hung windows and traditional materials. The skylight and transom were added for natural light. In the bathroom, we designed a custom vanity.

Photos: David Livingston

Coverage on Remodelista & Gardenista

v5.0