Icon - Arrow LeftAn icon we use to indicate a rightwards action. Icon - Arrow RightAn icon we use to indicate a leftwards action. Icon - External LinkAn icon we use to indicate a button link is external. Icon - MessageThe icon we use to represent an email action. Icon - Down ChevronUsed to indicate a dropdown. Icon - CloseUsed to indicate a close action. Icon - Dropdown ArrowUsed to indicate a dropdown. Icon - Location PinUsed to showcase a location on a map. Icon - Zoom OutUsed to indicate a zoom out action on a map. Icon - Zoom InUsed to indicate a zoom in action on a map. Icon - SearchUsed to indicate a search action. Icon - EmailUsed to indicate an emai action. Icon - FacebookFacebooks brand mark for use in social sharing icons. flipboard Icon - InstagramInstagrams brand mark for use in social sharing icons. Icon - PinterestPinterests brand mark for use in social sharing icons. Icon - TwitterTwitters brand mark for use in social sharing icons. Icon - Check MarkA check mark for checkbox buttons.
Search

General Assembly Design

Photo: Chris Mottalini

Regions Served

  • New York City & Mid-Atlantic

Services Offered

General Assembly creates award-winning spaces for work and life.

We are a team of architects, interior designers, product designers and project managers who oversee every part of the process from initial sketching through site management, because great design is about the execution, not just the idea.

Leading the team is Sarah Zames. Prior to starting General Assembly, Sarah honed her skills at several international firms, including Skidmore Owings and Merrill, Tod Williams and Billie Tsien Architects, and Rafael Viñoly Architects. Sarah earned a Masters in Architecture from UCLA and a Bachelor’s degree from New York University.

Details

Contact

Owner

  • Sarah Zames

Locations

  • 98 4th Street Suite 214
    Brooklyn, NY 11231

Featured Projects

General Assembly Design portrait 3_11
General Assembly Design portrait 3_13

Bergen Street

General Assembly focused on unique materials and custom millwork to transform this Boerum Hill penthouse for a jewelry designer and her family.  Taking the jewelry-making process as inspiration, we used rolled raw brass sheets in the living room and master bedroom, and designed custom pieces of furniture to store and feature the owner’s original designs. A rich color palette throughout helped unite vintage pieces of furniture and lighting with contemporary pieces by local artists.

See the full project.

Photos: Chris Mottalini
General Assembly Design portrait 3_15
General Assembly Design portrait 3_17

Williamsburg Combo

A young family approached General Assembly to help them combine two apartments in the Williamsburg neighborhood of Brooklyn. They hoped to create what felt more like a home than a small New York apartment.

We wanted to bring in as much light as possible and create an airy, but comfortable space. We accomplished this by opening up the living room to the rear patio and drastically enlarging the kitchen on the bottom floor. We used materials like light natural oak to soften the feel of the space.

See the full project. 

Photos: Dora Somosi
General Assembly Design portrait 3_19
General Assembly Design portrait 3_21

State Street

The owners of this apartment are creatives with busy travel schedules so we wanted to create an airy, welcoming home for them to come back to at the end of each trip.

The space is infused with natural sunlight which inspired our use of bright materials throughout, from white oak millwork in the kitchen to concrete in the bathroom – for everything from the walls to a sink of our own design.

We created balance with darker accents such as steel detailing and a large custom concrete fireplace. We also incorporated many fixtures by local designers, including decorative lighting and hardware.

See the full project.

Photos: Joe Fletcher
General Assembly Design portrait 3_23

Gowanus

This loft in a former jute mill was in a state of disrepair when we got our hands on it. Our approach was to combine many of the original elements with modern touches to create a space with a clean, contemporary, yet raw feeling.

We started by redesigning the plan and opening up the kitchen to take advantage of the natural sunlight from the window-wall encompassing one full side of the apartment. Brighter elements like rift white oak cabinetry and custom tile work further reflect the light and contribute to the feeling of open airiness throughout.

See the full project.

Photo: Joe Fletcher
General Assembly Design portrait 3_25
General Assembly Design portrait 3_27

Catskills House

GA was hired to redesign a classic stone house in the Catskills without sacrificing the original character. The three bedroom, two bathroom, house went under a full overhaul, replacing most finishes, installing new lighting and custom millwork throughout.

The kitchen features custom cabinetry, graphic tile and butcher block counters.  We also installed a large farmhouse sink and open walnut shelving to maintain a country feel without becoming too traditional.

See the full project.

Photos: Joe Fletcher
General Assembly Design portrait 3_29
General Assembly Design portrait 3_31

Catskills Barn

GA reimagined an old horse barn, rebuilding it to become a one of a kind guest house. Wood cladding throughout creates a warm atmosphere, while clean white walls cut through the space to keep things light and create a unifying band of contrast.

We used patterned concrete tile throughout to separate and define key areas. The wood burning stove is surrounded by terracotta colored concrete tile of our own custom design, while the bedrooms are defined by high contrast black and white tile and kept cozy with in-ground heating.

See the full project.

Photos: Joe Fletcher
img 0007 web_33
img 0060 ver2 web_35

Boerum Hill Townhouse

General Assembly was hired to design an extension to, and fully renovate, a Brooklyn townhouse.

We bumped out the bottom two floors into the rear yard, using the extra room to create a wide open living area upstairs and enlarge the master suite downstairs.  We designed full height windows to flood the entire space with light and air.

In the kitchen, we mixed clean white cabinets with brass hardware and a stone slab island.  The result is a bright space mixed with warm, natural materials.

See the full project.

Photos: Charlie Bennet

v5.0