Icon - Arrow LeftAn icon we use to indicate a rightwards action. Icon - Arrow RightAn icon we use to indicate a leftwards action. Icon - External LinkAn icon we use to indicate a button link is external. Icon - MessageThe icon we use to represent an email action. Icon - Down ChevronUsed to indicate a dropdown. Icon - CloseUsed to indicate a close action. Icon - Dropdown ArrowUsed to indicate a dropdown. Icon - Location PinUsed to showcase a location on a map. Icon - Zoom OutUsed to indicate a zoom out action on a map. Icon - Zoom InUsed to indicate a zoom in action on a map. Icon - SearchUsed to indicate a search action. Icon - EmailUsed to indicate an emai action. Icon - FacebookFacebooks brand mark for use in social sharing icons. flipboard Icon - InstagramInstagrams brand mark for use in social sharing icons. Icon - PinterestPinterests brand mark for use in social sharing icons. Icon - TwitterTwitters brand mark for use in social sharing icons. Icon - Check MarkA check mark for checkbox buttons.
Search

SHED Architecture & Design

Regions Served

  • Pacific Northwest

Formed in 1998, SHED has evolved from a design/build company into an architecture firm specializing in residential work, including interiors, additions and new houses. The practical experience gained during the formative years of design/build work is the foundation of our practice, and central to our belief that excellent design solves problems in a direct, functional and unique way. Over the past decade SHED has earned a reputation for work that is responsive to the site and to client program, progressive in its application of sustainable building strategies and technologies, and distinguished by innovative designs realized on limited construction budgets. In partnership with our clients, consultants and contractors, we are committed to realizing work that is resource efficient, pragmatic and original.

Gallery

backyard house exterior: the backyard house is a speculative infill development 9
Backyard House Exterior: The Backyard House is a speculative infill development that takes its name from its site—the subdivided backyard of an existing single family house. The projects fundamental objective, to build an affordable house suited to a broad range of potential buyers, resulted in a program that emphasized economical construction, long term operational efficiency, a limited palette of durable materials, and the creation of bright, naturally lit spaces integrated with the site and views.
backyard house exterior: large windows on the west wall allow the house to take 10
Backyard House Exterior: Large windows on the west wall allow the house to take advantage of daylighting and its unique location, with views of downtown Seattle and Elliott Bay. Photo: Ben Benschneider
backyard house patio photo: ben benschneider 11
Backyard House Patio Photo: Ben Benschneider
backyard house kitchen photo: ben benschneider 12
Backyard House Kitchen Photo: Ben Benschneider
backyard house bath: territorial view from the second floor bath. photo: ben be 13
Backyard House Bath: Territorial view from the second floor bath. Photo: Ben Benschneider
garage conversion: 3\20 square foot garage conversion features a faceted ceilin 14
Garage Conversion: 320-square-foot garage conversion features a faceted ceiling to guide warm air to the triangular vent window for passive ventilation. Space-saving strategies used throughout: a support beam functions as a kitchen pot rack, and a bookshelf is tucked in the interior eaves. Photo: Ben Benschneider
treehouse exterior: the building’s exterior both camouflages and accentuates  15
Treehouse Exterior: The building’s exterior both camouflages and accentuates the building within its surrounding. The exterior materials were chosen for their lack of finishing requirements and their material connection to treehouses and outbuildings, as well as their expressive potential to evoke tree bark. Photo: Steve Hanson
treehouse dining room: views through the space connect the family to the tree c 16
Treehouse Dining Room: Views through the space connect the family to the tree canopy and understory of the surrounding park. Photo: Steve Hanson
seward park kitchen: remodel of a \1964 kitchen in a home originally designed b 17
Seward Park Kitchen: Remodel of a 1964 kitchen in a home originally designed by Seattle architect Ibsen Nelson. The wall between the adjacent laundry and pantry were opened to increase space without adding additional square footage. Joining the rooms highlighted the existing high ceilings and maximized the natural light that comes in through the band of windows. Open and closed shelving provide ample storage and area for display.
seward park bath: the powder and master baths are combined in one larger space  18
Seward Park Bath: The powder and master baths are combined in one larger space that allows for closing off the toilet and a sink for use by guests. Space was maximized by capturing an adjoining closet and eliminating the second toilet. The idea was to make both sides of the bathroom work well separately and together. Photo: Alex Hayden

Details

SHED Architecture amp Design portrait 3_28

Contact

Owner

  • Thomas Schaer

Locations

  • 1401 S. Jackson St.Seattle, WA 98144T 206-320-8700 | F 206-320-8698

Coverage on Remodelista & Gardenista

v5.0