Icon - Arrow LeftAn icon we use to indicate a rightwards action. Icon - Arrow RightAn icon we use to indicate a leftwards action. Icon - External LinkAn icon we use to indicate a button link is external. Icon - MessageThe icon we use to represent an email action. Icon - Down ChevronUsed to indicate a dropdown. Icon - CloseUsed to indicate a close action. Icon - Dropdown ArrowUsed to indicate a dropdown. Icon - Location PinUsed to showcase a location on a map. Icon - Zoom OutUsed to indicate a zoom out action on a map. Icon - Zoom InUsed to indicate a zoom in action on a map. Icon - SearchUsed to indicate a search action. Icon - EmailUsed to indicate an emai action. Icon - FacebookFacebooks brand mark for use in social sharing icons. flipboard Icon - InstagramInstagrams brand mark for use in social sharing icons. Icon - PinterestPinterests brand mark for use in social sharing icons. Icon - TwitterTwitters brand mark for use in social sharing icons. Icon - Check MarkA check mark for checkbox buttons.
Search

Indie & Co.

London
Photo: Anna Stathaki

Regions Served

  • Belgium
  • France
  • United Kingdom

Services Offered

Indie & Co. is a London based firm, who aims to deliver understated interiors with an emphasis on authenticity and simplecity. Focused on a desire to lead a more balanced existence, we encourage mindfulness and calm within the spaces we design.

The company was founded by Celine Erlam, who gained a BA in Interior design from University of the Arts London. She has been in the profession for over 10 years, working at PINCH London, MADE Architecture and Spruce Interior Design, both in New York, before setting up Indie & Co.

Indie & Co. offers a full turn key service, we can assist you from the initial designs all the way to accessorising, art purchasing and styling.

Details

Contact

Founder

  • Celine Erlam

Locations

  • 2 Talma rd,
    London
    SW2 1AU
    UK

Featured Projects

HAMPSTEAD RESIDENCE

2018 | Hampstead, London, UK

Our client, who had recently purchased this gorgeous Victorian property, decided to reconfigure the building into one rental flat, a home home office/ guest flat and a maisonette for herself. Working alongside her architectural team, we were commissioned to design the scheme and specify the furniture, fixtures and fittings in a way that would tie all the areas of this unique layout together.

Using a beautiful grey terrazzo in the kitchen and bathrooms gives continuity, as well as the beautiful golden oak that acts as a consistent theme through the space, coupled with accents of brass and copper to bring a sense of warmth and luxury. We selected a soft blue for the walls which serves as the backdrop to a unique wall sculpture inspired by nearby Hampstead Heath by Kaori Tatebayashi. The soft shades combined with the grain of natural timber exudes a serene calm, while carefully crafted details add personality and a feeling of sophistication. Click here to see more images.

Photos: Anna Stathaki

BRIXTON FAMILY HOME

2017 | Brixton London, UK

We were asked to redesign and refurbish this beautiful but run-down Victorian property in this vibrant part of south London. Our clients wanted a pared-back, light and neutral look that would be a calming sanctuary from the busy city outside and also enable them to exhibit key personal pieces of furniture and art.

Working closely with them, we extended the ground floor to create a light and airy open-plan kitchen, reconfigured the first-floor to allow for an ensuite bathroom to the master bedroom, converted the loft to add extra space for their growing family, as well as, digging down to create a basement laundry room. The house still had some of its original features and it was important to keep these. Using clever joinery, a thoughtful layout and considered materials gave our clients exactly the look and feel they were after while remaining sympathetic to the original style of the house. Click here to see more images.

Photos: Anna Stathaki

HERNE HILL DUPLEX

2016 | Herne Hill, London, UK

A large one bedroom flat located in a beautiful Victorian house, between Herne Hill and Dulwich. The owners, a young married couple, needed the apartment to deliver a more practical setting while also giving the sense of a more sophisticated and welcoming environment to entertain.

The living space benefits from a sunlight-filled living room with original features and flooring which we were keen to make the most of. We used soothing shades of pinks and blues, creating a rich, warming, comfortable yet sophisticated room to enjoy and relax.

In the bedroom, we created some clever storage solutions with a strong linear aesthetic. Using marble tiles in the bathroom creates a sense of luxury and timelessness that sat sympathetically within the traditional feel of the building. A more modern feel was achieved in the kitchen by using a mix of sustainable materials, clean lines and painted brick. Soft colours and the right mix of materials enabled us to create a soothing and elegant environment. Click here to see more images.

Photos: Daniel Morgan

BAYSWATER PENTHOUSE

2016 | Bayswater, London, UK

We were asked to redesign and refurbish this lovely penthouse in Bayswater as a pied à terre for a couple primarily living in Holland but often working in London. The brief was a little vague, but the client knew they wanted something monochrome, clean and elegant. We decided to go with a minimalist approach, avoiding clutter and keeping the space easy and functional. We used textured fabrics in the soft furnishings, as well as walnut and oak in the furniture and joinery to bring warmth and a homely feel. Our client had previously lived in South Africa, so we infused some African influence in the art, accessories and use of materials which helped give the space a personal touch. Click here to see more images.

Photos: Daniel Morgan

KENTISH TOWN DUPLEX

2015 | Kentish Town, London, UK

The owners of this stunning Victorian terrace property, a young professional couple, sought a calm space to wind down and sanctuary from the hectic city life. Working with the original features of the room, including high ceilings, wooden floors and an abundance of natural light from the beautifully tall sash windows, we used a blend of Scandinavian and Mid-Century design to create a stylish yet relaxing environment. The room came together with a combination of handcrafted pieces, natural materials and vintage finds which worked in harmony and sympathetically with the architectural style of the building. Click here to see more images.

Photos: Daniel Morgan

WANDSWORTH TOWNHOUSE

2016 | Wandsworth, London, UK

Our clients, a young family who loved to entertain, commissioned us to completely redesign their beautiful Victorian home in Wandsworth. The clients loved pop art and wanted their interior to be reflective of that. Pushing us slightly out of our comfort zone, we introduced bright, playful colour and strong contrast to the space which picked up on the aesthetic of the comic book style often associated with pop art . Using modern and graphic art and accessories helped create a sense of fun that was imaginative and uplifting. Understanding the needs of a young family, we designed a layout that could easily adapt as the family grew and transformed the garden shed into a playhouse. Click here to see more images.

Photos: Daniel Morgan

BOROUGH OFFICE

2019 | Borough, London, UK

In partnership with TOG (The Office Group), with whom we offer a consultancy service to businesses, we were asked by our client to style and part-furnish this small office in the Borough High Street location. The space was very minimalistic and the client wanted to add some personality and comforts from home while remaining in keeping with the overall style of the building. We sourced a vintage mid-century sideboard for storage, accessories for the desks, a hook system for bags and coats, as well as bringing in some greenery with carefully chosen house plants and pots. Click here to see more images.

Photos: Varonika Ward

FINSBURY PARK BATHROOM

2018 | Finsbury Park, London, UK

Indie & Co were thrilled to be commissioned by the founder of Vinterior to design and refurbish her family bathroom. Our client already had a beautiful home and incredible taste but felt that she needed a professional to take on the bathroom design. With her clear love of period styles and a passion for travel, we took our inspiration from Art Deco hotel rooms, typical to New York and Paris.

Using a predominantly monochrome palette, we brought warmth, sophistication and a sense of history to the scheme using brass fittings and a vintage Mid-Century sideboard sourced by Vinterior. The use of white subway tiles and vintage pieces coupled with modern fittings gave the perfect balance between old and new. Click here to see more images.

REGENT STREET OFFICE

2017 | Regent Street, London, UK

We were excited to be asked to redesign and style this office in a co-working space, in the heart of London. The space was limited but needed to work hard for the company using it. The clients wanted four desks with a view and a seating area to entertain clients, as well as storage for coats and bags. Clever redesign of the layout managed to achieve everything on the client’s wishlist. Using bold, soothing colour on two feature walls and joinery, helped give a sense of calm, as well as cleverly zoning-off the different areas. The use of wood and Mid-Century pieces gave the room a sense of style and individuality, moving it far away from the usual humdrum of office interiors and helping the company communicate its brand to visiting clients – creating a more inspiring environment for the staff. Click here to see more images.

Photos: Daniel Morgan

v5.0