Icon - Arrow LeftAn icon we use to indicate a rightwards action. Icon - Arrow RightAn icon we use to indicate a leftwards action. Icon - External LinkAn icon we use to indicate a button link is external. Icon - MessageThe icon we use to represent an email action. Icon - Down ChevronUsed to indicate a dropdown. Icon - CloseUsed to indicate a close action. Icon - Dropdown ArrowUsed to indicate a dropdown. Icon - Location PinUsed to showcase a location on a map. Icon - Zoom OutUsed to indicate a zoom out action on a map. Icon - Zoom InUsed to indicate a zoom in action on a map. Icon - SearchUsed to indicate a search action. Icon - EmailUsed to indicate an emai action. Icon - FacebookFacebooks brand mark for use in social sharing icons. flipboard Icon - InstagramInstagrams brand mark for use in social sharing icons. Icon - PinterestPinterests brand mark for use in social sharing icons. Icon - TwitterTwitters brand mark for use in social sharing icons. Icon - Check MarkA check mark for checkbox buttons.
Search

dMAS Architects

Philadelphia
Photo: Jeffrey Totaro Photography

Regions Served

  • New York City & Mid-Atlantic

Dragani Martone Studio | dMAS is an award-winning architecture and design studio in Philadelphia. Led by Alfred Dragani and Concetta Martone, dMAS is committed to reshaping the built environment through a thoughtful and collaborative approach to design. Deliberately, we seek out projects that are diverse in type, and range in scales from academic and cultural institutions, to private residences, and work spaces. We approach each project as an opportunity to solve problems for people and to make a societal and cultural impact.

We serve clients through a four-pillared approach of Inquiry, Collaboration, Research, and Implementation to provide functional and innovative solutions through the creative process. The architecture we create is a direct response to the unique circumstances and parameters of each project.

The studio’s services include feasibility studies, programming and conceptual design, design of interior spaces, design of new structures, and adaptive reuse of existing structures. Adaptive Reuse of existing buildings is an area of great interest to our studio and a focus of our research. Recycling and imagining new uses for existing buildings, infrastructure, and open spaces hold great promise for the making of sustainable communities and the reinvigoration of the urban environment.

Details

dMAS Architects portrait 3_11

Contact

Principals

  • Alfred Dragani and Concetta Martone

Locations

  • 8419 Germantown Avenue Suite 3A
    Philadelphia, Pennsylvania
    19118

Featured Projects

dMAS Architects portrait 3_12
dMAS Architects portrait 3_14

Addition and Renovation to Private Residence

The project carefully extends the space of the existing residence to incorporate a new master bedroom suite stacked over a timber and glass pavilion that contains a new family room and other functions. The project aspires to maximize daylight and views by creating strong connections between the interior space of the home and the dramatic rolling landscape that surrounds the residence. The addition utilizes high thermal performance windows and exterior wall assemblies, sustainably sourced materials, and passive measures such as deep, south-facing overhangs and natural ventilation to reduce energy usage and improve indoor air quality. Radiant heating is also employed to deliver thermal comfort to the interior space.

Photos: Halkin Mason Photography
dMAS Architects portrait 3_16
dMAS Architects portrait 3_18

“Wunderkammer” Gallery at Land Collective

Playing with the notion of the Wunderkammer, the art wall introduces differently-shaped boxes for the display of antique gardening tools either individually or in a group. The design of the art wall is a direct response to the nature and physical characteristics of the artifacts exhibited, and each box is constructed to employ only the essential materials required to perform its function. The boxes deploy unique environments, evoking the connection between the tools and the human hands needed for their making and use. Overall the wall serves as an ordering device, classifying and displaying a collection of objects in the boxes, as much as endowing the old gallery enclosure with a new layer of rationality.

Photos: Sahar Coston-Hardy Photography
170816 401 web_20
dMAS Architects portrait 3_22

Private Residence in Rittenhouse Square

The goal of the design was to create a comfortable and stylish home that offered a calm respite from the intense rhythm of daily working life, while also being well suited for entertaining in style. The new residence required the complete interior demolition of two existing flats and the construction of an entirely new 4000 square foot home that enjoys breathtaking views of Rittenhouse Square to the east and south. The home, rendered in a warm palette of natural stone, walnut, and plaster, is served by a carefully configured open plan. The plan provides for a seamless flow through the spaces, and varying conditions of light punctuated by framed views to the skyline beyond.

Photos: Jeffrey Totaro Photography
dMAS Architects portrait 3_24
dMAS Architects portrait 3_26

Chestnut Hill Dental Offices & Lab

The broad spans and high bays of the existing 1960s building are integrated into the design of the new dental clinic envisioned as an ensemble of discretely programmed color-coded pods situated under the canopy of the large existing roof structure. The design aims to create, through the use of materials, colors, and natural light, a calm environment where patients can feel at ease. The craft of dentistry is a theme that is woven into the planning and architectural detailing of the project.

Photos: Halkin Mason Photography
dMAS Architects portrait 3_28
dMAS Architects portrait 3_30

Bucks County Residence Addition

The addition features a new master bedroom suite. The design takes advantage of the beautiful natural setting blurring the boundaries between interior and exterior spaces. The suite is organized around a small square garden and presents a restraint palette of natural materials and monochromatic tones. The design’s objective was to create a calm and ordered interior, a private nest from which to enjoy the beauty of the natural surroundings and the sounds of songbirds.

Photos: Sahar Coston-Hardy Photography

v5.0