A Modest Home in Maebashi by

Issue 39 · Old Meets New · September 26, 2012

A Modest Home in Maebashi

Issue 39 · Old Meets New · September 26, 2012

In the heart of Maebashi, a residential district in Gunma, Japan, lies Tsuduri No Ie. The single-story home is built like a pinwheel, pivoting around a well-lit inner courtyard while casting shadows in narrow hallways.

Built by Mikiya and Saori Ueki of Studio Synapse, Tsurdi No Ie plays off contrast, with white-washed walls, earthy wood floors, a stainless kitchen, and an unexpected antique dining table and chairs. Studio Synapse designed the building as a series of L-shaped walls that dissect the plan into four large rooms, which function as the kitchen/living area, bedroom, bath, and office. See more from the firm's portfolio at Studio Synapse.

Above: The kitchen opens out into the main living and dining room of the house.

Above: Both the interior and surrounding walls of the courtyard are made from whitewashed oak paneling.

Above: A dark and narrow hallway opens into the bright outdoor space.

Above: A minimal bedroom with three small square windows.

Above: The long and narrow bath features dark green tile and a glass shower surround.

Above: The entry way features a modern metal-plated step which opens onto a wooden hallway.

Above: Olive branches and a potted hydrangea in the light-filled courtyard.

Above: A compact office space receives natural light through a sliding glass door.

Above: The dark exterior of the home is a stark contrast to the whitewashed interior walls.

N.B.: For more locations in Japan, see 159 images of Japanese Design in our Gallery of rooms and images.



Contributions
Have an opinion? Care to comment? We'd love to hear what you have to say.